TOISENLAINEN JOULU – MITKÄ LAHJAT MIIA NUUTILA JA STIG VALITSIVAT?

Näyttelijä Miia Nuutila ja artisti Stig kertovat koulutuksen tärkeydestä

Toisenlaisen Lahjan joulukampanjassa näyttelijä Miia Nuutila ja artisti Stig kertovat ajatuksiaan koulutuksen tärkeydestä. Molempien lahjakorista löytyy yhdistävä tekijä.

”Koen tärkeäksi antaa heikossa asemassa olevalle nuorelle mahdollisuuden hyvään ammattiin. Nuorella elämä on vielä edessä ja on tärkeää tuoda siihen toivoa, iloa ja uskoa omiin mahdollisuuksiin. Koulutus ja työ ovat elintärkeitä, jotta nuori pääsee toteuttamaan itseään ja elämään arvokasta ja itsenäistä elämää”, kertoo Nuutila.

Myös Stig perustelee koulutuksen hyötyjä: ”Koulutuksella on tutkitusti iso merkitys polulla pois köyhyydestä. Se parantaa työmahdollisuuksia, lisää sukupuolten välistä tasa-arvoa ja pidentää elinajanodotetta. Koulutettu väestö edistää kestävää talouskasvua, mikä luo pohjan vakaalle yhteiskunnalle ja hyvinvoinnin kasvulle.”

Sekä Nuutila että Stig päätyivät lahjavalinnoissaan koulutusteeman lahjoihin. Nuutilan lahjakorista löytyy tänä vuonna Ammattikoulutus-lahja, jolla tuetaan hauraissa oloissa elävien nuorten koulutusta.

Stig valitsi lahjaksi Koulutuksen. Koulutus-lahjalla tuetaan köyhimpien perheiden lasten koulutusta esimerkiksi varustamalla kouluja ja hankkimalla oppimateriaaleja.

Kaiken kaikkiaan Toisenlaisia Lahjoja on yli 40, joten oma mieluinen valinta on helppo löytää.

Miia Nuutilan ja Stigin valinnat

Ammattikoulutus

30 
Ammattikoulutus-lahjalla tarjoat nuorelle mahdollisuuden koulutukseen ja hyvään ammattiin tulevaisuudessa.

Koulutus

1000 
Kaikilla maailman lapsilla on oikeus koulutukseen, mutta monilla alueilla ei ole kouluja. Lahjoita koulutus lapsille.

Aineeton joululahja ilahduttaa

Mitä jos tänä vuonna viettäisit rennomman joulun ja hankkisit lahjat helposti?

Hankkimalla eettisen Toisenlaisen Lahjan autat köyhimpien maiden ihmisiä parantamaan itse omia elinolojaan. Samalla lahjapulmat ratkeavat kuin itsestään ja teet joulun hyvän teon.

Ystävälle saat annettavaksi sähköisen tai paperisen kortin, jossa kerrotaan, miten lahja auttaa. Sähköiset kortit ovat saatavilla kaikista lahjoista, ja paperiset kortit ovat saatavilla alkaen 30 euron lahjoista.

Muista tilata paperiset kortit hyvissä ajoin. Sähköinen kortti ehtii perille heti ja voit myös ajastaa sen etukäteen, vaikka jouluaatoksi.

Kalevauvan video Joulustressi

🎄🎄🎄

Hankkiako lahjaksi laminoitu BMI-taulukko vai ehkä sittenkin aineeton joululahja? Virittäydy joulun tunnelmaan ja katso Kalevauvan video.

🎄🎄🎄


5 syytä hankkia Toisenlainen Lahja?

Toisenlainen Lahja sopii jouluun kuin kirsikka kakun päälle.

Toisenlainen Lahja menee tarpeeseen. Aineettomalla joululahjalla autat köyhien maiden ihmisiä parantamaan itse omia elinolojaan. Hankkimalla eettisen lahjan tuet esimerkiksi lasten ja nuorten koulutusta ja perheiden työllistymistä.

Helppo, stressitön ja nopea hankinta. Lahjastressin sijaan voit keskittyä joulun tunnelmaan.

Materiaaliton lahja on varma valinta. Kaveri ei saa lahjaksi turhaa roinaa, joka pölyttyy kaapeissa tai lentää roskikseen. Aineeton lahja on valinta, joka tulee todella tarpeeseen.

Ilahdutat ystävääsi sähköisellä tai paperisella kortilla, jossa kerrotaan miten lahja auttaa. Korttiin voit kirjoittaa omat jouluterveisesi.

Antamalla lahjan kerrot, että välität. ”Olet tärkeä ja siksi haluan muistaa sinua lahjalla.” Jos lahjojen antamisessa ajatus on tärkein, on hyvyä kysyä itseltä millaisia ajatuksia lahjalla herättää.

Mitä Maaret Kallio ajattelee rauhasta?

”Sota on aina ihmisen aloittama ja ihmisen jatkama. Meidän tulee muistaa, että myös rauha on ihmisten käsissä. Jokainen meistä voi vaikuttaa rauhan rakentumiseen maailmassa. Joskus hyvin pienessä piirissä, joskus auttamalla niin kauas, kuin vain pystyy”, sanoo Maaret Kallio.

Lue koko juttu täältä

Valitse lahja teeman mukaan

Ilmastolahjat

Tue ympäristöä säästävää työtä ja kehitysmaiden ihmisiä toimeentulon hankkimisessa.

Naisten Pankin lahjat

Tue naisten mahdollisuuksia omaan työhön, toimeentuloon ja koulutukseen!

Katastrofiapu

Katastrofilahjojen tuotot ohjataan katastrofirahastoon. Katastrofirahaston ansiosta voimme toimia nopeasti kriisin iskiessä.

Esikatselukuva 10 vuohta -postikortista

Etsitkö Toisenlaisia Yrityslahjoja?

Miten Toisenlaiset Lahjat auttavat?

Mietitkö mikä vaikutus lahjoituksellasi on? Tutustu tarinoihin siitä, missä ja miten Toisenlaiset Lahjat auttavat.

Lapsi pitelee sylissään kiliä

Tilaa uutiskirje

Haluatko kuulla Toisenlaisia uutisia? Tilaamalla uutiskirjeen saat pari kertaa kuukaudessa sähköpostiisi Toisenlaisia uutisia. Kerromme sinulle ajankohtaisista kampanjoista ja siitä, miten Toisenlaiset Lahjat auttavat kaikista köyhimpien maiden ihmisiä.

Tilaa uutiskirje

"*" näyttää pakolliset kentät