Ideoitajouluun

Aineeton Joululahja ilahduttaa

Mitä jos tänä vuonna viettäisit rennomman joulun? Hankkimalla eettisen Toisenlaisen Lahjan autat köyhimpien maiden ihmisiä parantamaan itse omia elinolojaan. Samalla lahjapulmat ratkeavat kuin itsestään ja teet joulun hyvän teon.

Ystävälle saat annettavaksi sähköisen tai paperisen kortin, jossa kerrotaan, miten lahja auttaa. Muista tilata paperiset kortit hyvissä ajoin. Sähköinen kortti ehtii perille heti ja voit myös ajastaa sen etukäteen, vaikka jouluaatoksi.


Kalevauvan video Joulustressi

🎄🎄🎄

Hankkiakko lahjaksi laminoitu BMI-taulukko vai ehkä sittenkin erilainen joululahja? Virittäydy joulun tunnelmaan ja katso Kalevauvan video.

🎄🎄🎄


5 syytä hankkia Toisenlainen Lahja?

Toisenlainen Lahja sopii jouluun kuin kirsikka kakun päälle.

Toisenlainen Lahja menee tarpeeseen. Aineettomalla joululahjalla autat köyhien maiden ihmisiä parantamaan itse omia elinolojaan. Hankkimalla eettisen lahjan tuet esimerkiksi lasten ja nuorten koulutusta ja perheiden toimeentuloa.

Helppo, stressitön ja nopea hankinta. Lahjastressin sijaan voit keskittyä muuhun, kuten vaikka glögihetkeen ystävän kanssa.

Materiaaliton lahja on varma valinta. Kaveri ei saa lahjaksi turhaa roinaa, joka pölyttyy kaapeissa tai lentää roskikseen.

Ilahdutat ystävääsi sähköisellä tai paperisella kortilla, jossa kerrotaan miten lahja auttaa. Korttiin voit kirjoittaa omat jouluterveisesi.

Antamalla lahjan kerrot, että välität. Olet tärkeä, siksi haluan muistaa sinua lahjalla. Jos lahjojen antamisessa ajatus on tärkein, millaisia ajatuksia sinä haluat lahjallasi herättää?

Joulun hittilahjat

Rauha

20 
Sotatila, konflikti ja maan epävakaus ovat suurimpia uhkia ihmisten selviytymiselle. Rakenna rauhaa perheille kehitysmaissa!

Vuohi

30 
Vuohi auttaa perheitä ulos köyhyyden kierteestä, sillä se on edullinen eläin ja se lisääntyy helposti.

Mitä Maaret Kallio ajattelee rauhasta?

”Sota on aina ihmisen aloittama ja ihmisen jatkama. Meidän tulee muistaa, että myös rauha on ihmisten käsissä. Jokainen meistä voi vaikuttaa rauhan rakentumiseen maailmassa. Joskus hyvin pienessä piirissä, joskus auttamalla niin kauas, kuin vain pystyy”, sanoo Maaret Kallio.

Lue koko juttu täältä

Valitse lahja teeman mukaan

Ilmastolahjat

Tue ympäristöä säästävää työtä ja kehitysmaiden ihmisiä toimeentulon hankkimisessa.

Naisten Pankin lahjat

Tue naisten mahdollisuuksia omaan työhön, toimeentuloon ja koulutukseen!

Katastrofiapu

Katastrofilahjojen tuotot ohjataan katastrofirahastoon. Katastrofirahaston ansiosta voimme toimia nopeasti kriisin iskiessä.

Esikatselukuva 10 vuohta -postikortista

Etsitkö Toisenlaisia Yrityslahjoja?

Miten Lahjat auttavat?

Tutustu tarinoihin missä ja miten Toisenlaiset Lahjat auttavat.

Lapsi pitelee sylissään kiliä

Tilaa uutiskirje

Haluatko kuulla Toisenlaisia uutisia? Tilaamalla uutiskirjeen saat pari kertaa kuukaudessa sähköpostiisi Toisenlaisia uutisia. Kerromme sinulle ajankohtaisista kampanjoista ja siitä, miten Toisenlaiset Lahjat auttavat kaikista köyhimpien maiden ihmisiä.

Tilaa uutiskirje

"*" näyttää pakolliset kentät