Jesse Kaikuranta valloitti sydämet Sierra Leonessa

Tervetuloa Toisenlaiseen Joulukonserttiin!

Tunnelmallisen konsertin pääesiintyjinä kuullaan upeita artisteja ja samalla Kirkon Ulkomaanavun lähettiläinä toimivia Lauri Tähkää ja Jesse Kaikurantaa.
Konserttia säestää taitava pianisti Lenni-Kalle Taipale. Konsertissa mukana myös Lumous Group.

Konsertti järjestetään Johanneksenkirkossa keskiviikkona 4.12. klo 19. Ovet avataan klo 18.

Hankithan lippusi ajoissa Tiketistä hintaan 15 euroa + palvelumaksu (alk. 1,50 €). Pieni määrä lippuja myydään myös ovelta ennen konsertin alkua.

Konsertin tuotto ohjataan Toisenlaisen Lahjan kautta Kirkon Ulkomaanavun työhön kehitysmaiden köyhimpien ihmisten auttamiseksi. Tiketti lahjoittaa osan lipunmyynnin palvelumaksuista Toisenlaiselle Lahjalle. Konsertin yhteydessä sinulla on myös mahdollisuus hankkia Toisenlaisia Lahjoja.

Lauri Tähkä tutustui kastittomien naisten toimeentulon hankintaan Nepalissa

Muusikko Lauri Tähkä vieraili lähettiläänä Kirkon Ulkomaanavun hankkeissa Nepalissa. ”Matka oli yksi elämäni hienoimpia kokemuksia ja avasi silmät sille, kuinka upeasti naiset maassa toimivat”, hän sanoo. Matkallaan Lauri Tähkä tapasi lukuisia naisia, jotka ovat saaneet tukea yritystoimintaansa. Nepalissa Kirkon Ulkomaanapu tekee työtä naisten toimeentulon vahvistamiseksi sekä kouluttaa heitä ihmisoikeuskysymyksissä. Erityisenä kohderyhmänä ovat kastittomat naiset.

”Esimerkiksi Dalit-naisten sandaalien valmistus ja yritystoiminta oli vaikuttavaa. Samat naiset, joita aiemmin on alistettu kylässään, pääsivät nyt opettamaan ”ylempien” kastien naisia sandaalien valmistuksessa. Halasin näitä naisia, joiden aiemmin uskottiin olevan niin saastaisia, että se koskettaessa tarttuu. Ilme naisten silmissä oli sanoinkuvaamaton”, Lauri Tähkä kertoo.

Lauri Tähkä Nepalissa Kirkon Ulkomaanavun hankkeessa

Lauri Tähkä Nepalissa Kirkon Ulkomaanavun hankkeessa

 

Jesse Kaikuranta vieraili Sierra Leonessa ammattikoulutuskeskuksessa

Muusikko Jesse Kaikuranta puolestaan oli mukana lähettiläänämme Sierra Leonessa.  Matkalla Jesse Kaikuranta tutustui paikalliseen koulutuskeskukseen. Siellä vaikeassa elämäntilanteessa olevat nuoret, kuten entiset lapsisotilaat ja yksinhuoltajat saavat mahdollisuuden osallistua ammattikoulutukseen. Zimmin koulutuskeskuksesta valmistuu puuseppiä, kampaajia, kokkeja, rakennusmiehiä ja batiikkikankaiden tekijöitä.

”Koulutuksen avulla uskomattomia raakuuksia kokeneet ihmiset saavat aidon mahdollisuuden uuteen elämään. Sen konkreettisuus pysäytti”, kertoo Jesse Kaikuranta kokemuksistaan vierailtuaan Bo:n kaupungissa sijaitsevassa koulutuskeskuksessa.

Lämpimästi tervetuloa viettämään jouluinen ilta kanssamme!

Hankithan lippusi Tiketistä ajoissa.

Aika:
ke 4.12.2013 klo 19.00. Ovet avataan klo 18.00.  Saavuthan paikalle ajoissa, istumapaikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Paikka:
Johanneksenkirkko 
Korkeavuorenkatu 12
00120 Helsinki

Suosittelemme tulemaan paikalle julkisilla kulkuneuvoilla.
Jos tulet omalla autolla, helpoimmin parkkipaikan löydät Erottajan parkkihallista.