Saavutettavuudesta säädetään laissa digitaalisten palveluiden tarjoamisesta ja sitä edeltäneessä EU:n saavutettavuusdirektiivissä. Saavutettavuusvaatimukset koskevat Kirkon Ulkomaanavun kaikkia verkkosivustoja 23.9.2020 alkaen. Tämä saavutettavuusseloste koskee toisenlainenlahja.fi-verkkosivustoa ja sähköisiä palveluita. Seloste on laadittu syyskuussa 2020 teknisen kumppanimme tuella.

toisenlainenlahja.fi-sivusto täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset

Toisenlaisen lahjan verkkosivusto ja sähköiset palvelut vastaavat osin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A ja AA.

Ei-saavutettava sisältö

Sivuston visuaalisen ilmeen uudistus on työn alla vuonna 2021, jolloin värimaailma muuttuu saavutettavaksi.

Ei-saavutettavista videoista ja pdf-tiedostoista osa on julkaistu ennen 23.9.2018, jolloin niitä ei tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavuusvaatimusten mukaiseksi.

Palaute ja yhteystiedot

Jos huomaat sivustolla puutteita, ota meihin yhteyttä, jotta voimme korjata asian ja tarjota sinulle tarvitsemasi tiedon saavutettavasti.

Kirkon ulkomaanavun asiakaspalvelu: asiakaspalvelu@kua.fi

Saavutettavuuskantelun ja -selvityspyynnön tekeminen

Jos huomaat sivustollamme saavutettavuusongelmia, ole mielellään ensin meihin yhteydessä.

Voit myös tehdä selvityspyynnön tai saavutettavuuskantelun Etelä-Suomen aluehallintovirastoon, joka valvoo saavutettavuusvaatimusten noudattamista Suomessa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö: saavutettavuus@avi.fi, puh. 0295 016 000 (vaihde)