NÄINLAHJASIAUTTAA

Toisenlaiset Lahjat auttavat siellä, missä apua tarvitaan eniten

Toisenlaiset Lahjat auttavat useissa maissa Aasiassa, Afrikassa ja Lähi-Idässä. Lisäksi tuemme Ukrainassa lasten kouluunpaluuta. Lahjoitukset käytetään toimeentulon ja koulutuksen edistämiseen, katastrofiapuun ja Naisten Pankin toimintaan. Lahjojen avulla ihmiset pystyvät itse parantamaan elinolojaan. Tutustu tarinoihin ihmisistä, joita Toisenlaiset Lahjat ovat auttaneet.

”Kanankasvatus muutti elämäni”

Nepalilainen Lakshmi on entinen maaorja, ja hän joutui aiemmin hankkimaan elantonsa raskaassa kivenkantajan työssä. Kaikki muuttui paremmaksi, kun hän sai Kirkon Ulkomaanavulta tukea oman kanalan perustamiseen. Nyt kanala menestyy hienosti ja perhe tulee hyvin toimeen!

Maanviljelykoulutusta ugandaan

Ugandalainen Beatrice Lainimo, 41, eli vuosia väkivaltaisen aviomiehen kanssa. Synkimmän painajaisen keskellä Beatricen oli pakko erota miehestään ja pelastaa lapsensa. Yksinhuoltajaperhe palasi täysin rahattomana kotiseudulleen.

Onneksi tulevaisuudessa alkoi näkyä valoa, kun Beatrice pääsi Kirkon Ulkomaanavun maanviljelys- ja karjankasvatuskoulutukseen! Kotipalstalla kasvaa nyt papupensaita ja maapähkinöitä. Niityllä kirmaa muutama vuohi, joilta saa vuohenmaitoa. Nyt koko perhe voi hyvin, eikä sen tarvitse elää enää pelossa.

Kouluja Keniaan

Pohjois-Kenian Kalobeyein pakolaisalueella asuu kymmeniä tuhansia ihmisiä vaikeissa oloissa, ja monet vanhemmat ovat olleet huolissaan lastensa koulutuksesta. Nyt lapsille on luvassa uusia mahdollisuuksia ja oppimisen iloa: Kirkon Ulkomaanapu on avannut 3 uutta koulua, joissa on yhteensä 48 luokkahuonetta!

Lapset opiskelevat kahdessa vuorossa, joten opintie aukeaa jopa 6000 oppilaalle. Koulujen yhteydessä on lounasta valmistava keittiö, vesitankit ja kunnolliset käymälät. Pienet oppilaat ovat olleet riemuissaan upouudesta koulusta!

tukea ukrainan sodasta kärsiville

8-vuotiaat ukrainalaiset kaverukset Yeva ja Sophia osallistuivat Kirkon Ulkomaanavun tukemaan kesäkerhoon. Kesäkerhot tarjosivat arvokasta psykososiaalista tukea sodasta kärsineille lapsille ja nuorille ammattilaisten vetämien aktiviteettien muodossa. Lapset pääsivät harrastamaan esimerkiksi urheilua, taidetta sekä erilaisia pelejä ja saivat keskusteluapua vaikeiden kokemusten käsittelyyn.

Toisenlaiset Lahjat auttavat ympäri maailmaa

Kartassa esitetyt kohdemaat ovat esimerkkejä maista, joissa Toisenlaiset Lahjat ovat auttaneet viime vuosina.