6 kanaa
24 €
24 €
Kehitysmaissa naiset vastaavat perheiden kodinhoidosta ja ruuan hankkimisesta. Päivittäin on monenlaisia toimia kuten veden ja polttopuiden haku, kodin siivous ja ruuan laitto. Kanankasvatus on helppoa ja jättää aikaa päivän muihinkin kotitöihin.
Kananpoikien kasvattamisesta ja hoitamisesta ei aiheudu paljon kustannuksia, sillä kananpoikien ruoka on suhteellisen halpaa. Kanankasvatuksen kautta tulot lisääntyvät kun perhe voi myydä munia ja kanoja. Kanoista ja kananmunista perhe saa myös hyvää ravintoa itselleen.
Hankkimalla Toisenlaisia Lahjoja autat köyhiä perheitä toimeentulon alkuun.
Ugandalainen Suzan, 20, hymyilee aurinkoisesti ikioma kukko sylissään! Vielä muutama vuosi sitten elämä oli täynnä pelkoa ja epävarmuutta tulevasta. Suzan joutui pakenemaan kodistaan Etelä-Sudanista kammottavia väkivaltaisuuksia. Nyt urhea nainen asuu Ugandassa huolehtien pienestä poikalapsestaan, sisaruksistaan ja isoäidistään.
Tulevaisuudessa alkoi näkyä valoa, kun Kirkon Ulkomaanapu lahjoitti Suzanille maataloustarvikkeita, jotta hän voisi alkaa viljelemään satoa. Suzanin viljely on tuottanut tulosta, ja hän pystyi ostamaan uusilla tuloillaan ikioman kukon ja kanan! Nyt pohjaton köyhyys on vihdoin päättynyt ja koko perhe uskaltaa unelmoida tulevasta.
Tervehdys!
Olen mielelläni osallistunut eri projekteihinne muutaman vuoden ajan.
Haluaisin kuitenkin tietää, kuinka suuri prosentti lahjoituksesta menee avustuskohteelle?
Leo Tolonen –
Hei Leo! Lämmin kiitos, että olet tukenut projektejamme! Ohjaamme kaikista tuotoista 85 % avustustyöhön.
Toisenlainen Lahja –
Eikö tähän toimintaan voisi liittää jonkinlaista kulttuurivaihtotoimintaa ainakin pienimuotoisesti, esim. henk. koht. yhteyksiä lahjotuksen saaneisiin vapaaeht. pohjalta? Jonkinlaista kummiverkostotoimintaa, jolloin lahjoittajat ja lahjoituksia saaneet voisivat ajoittain olla toisiinsa yhteyksissä maapallon toiselle puolelle?
Hilkka Oksala –
Hei Hilkka,
ajatuksesi on kaunis ja mielellämme toteuttaisimme tällaista yhteydenpitoa apua saaneisiin ihmisiin kehitysmaissa. Kuitenkin se vaatisi meiltä erittäin paljon resursseja yhdistää ihmisiä, sillä usein ihmiset, joita autamme asuvat kaukana kaupungeista, joten postia ei jaeta tällaisille alueille eivätkä ihmiset välttämättä ole lukutaitoisia. Yhteydenpito vaatisi usein myös tulkin, sillä harvan äidinkieli kehitysmaissa on englanti. Pääperiaatteenamme on toimittaa mahdollisimman paljon apua kehitysmaihin ja vastaavan järjestelmän kehittäminen söisi paljon lahjoitusvaroja pois itse avustustyöstä. Lahjoittajien vieminen tapaamaan avunsaajia taas vaatii paljon järjestelyjä muun muassa turvallisuuskysymyksissä sekä autojen ja kuskien resurssointia, sillä usein projektimme tosiaan sijaitsevat paikoissa, jonne julkinen liikenne ei yllä. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi. Tunnelmallista joulua sinulle!
Hanna Lassila –