Huussi

80 

Sanitaation puute on erityinen ongelma jatkuvasti kasvavissa slummeissa. Viemärijärjestelmien puuttuessa ihmiset joutuvat tekemään tarpeensa ahtaissa olosuhteissa. Joskus tarpeet jopa heitetään katoilta, jolloin sitä kutsutaan lentäväksi vessaksi.

Tyttöjen koulunkäynti voi häiriintyä käymälöiden puuttuessa kouluista. He eivät uskalla käydä tarpeillaan kaukana pusikoissa, joten he yrittävät pidättää virtsaa koko koulupäivän. Jatkuva pidättäminen aiheuttaa virtsatientulehduksia ja häiritsee myös keskittymistä tunneilla.

Huussien rakentaminen edistää suoraan köyhissä maissa elävien ihmisten terveyttä. Kunnolliset käymälät parantavat hygieniaa ja auttavat pitämään veden puhtaana. Ulosteiden oikealla kompostoinnilla saadaan myös hyvää lannoitetta maanviljelyyn. Lisäksi käymälät lisäävät naisten ja miesten välistä tasa-arvoa, sillä käymälät parantavat tyttöjen mahdollisuutta osallistua koulutukseen täysipainoisesti ja naisten osallistumista yhteiskunnan toimintaan.

Toisenlaisten Lahjojen avulla rakennetaan kyliin ja kouluihin käymälöitä ja annetaan hygieniavalistusta köyhimmissä maissa.